Viem, že neexistuje nič také ako dobrá pneumatika na mokré korene/kamene, ale odporúča sa niečo?
V júli som si zlomil 2 rebrá pri páde z banánovej lode na Barbadose (môj švagor pristál na lakti ako prvý!). Po niekoľkých týždňoch som sa cítil dobre a bol som späť v golfe a bicyklovaní.
V októbri som išiel na ľahkú jazdu na bicykli po niektorých miestnych cestičkách a chodníkoch a predné koleso sa mi pošmyklo na drevenej cestičke, čo spôsobilo, že som vypadol a zlomil som si ďalšie 2 rebrá! Na tej istej strane, ale vyššie. O 4 dni som mal ísť na dovolenku a to znamenalo, že som nemohol hádzať deti do bazéna, nosiť puzdrá a celú vec trochu pokaziť. Tiež to bolelo oveľa viac ako pár týždňov!!
Odvtedy som hlavne na cestách, cyklotrasách a lesných cestách atď. a bral som to v pohode. Počasie nebolo skvelé a nemal som toľko času, koľko by som chcel – takže nejaké jazdy priamo z domu a nezašpiniť sa boli vlastne fajn.
Vo štvrtok som išiel na Tarland Trails, čo boli pekné hladké, tvrdé trate - za krásneho slnečného suchého dňa. Včera som išiel do niektorých miestnych lesov a jazdil som po vlhkých chodníkoch, keď na mňa padal dážď.
Niečo, čo som si rýchlo všimol, bolo, ako veľmi sa mi predná pneumatika šmýkala na koreňoch/kamene a veľmi som sa toho obával. Nakoniec som jazdil naozaj pomaly a neustále som sa chystal dať nohu dole vždy, keď išiel predok. Michelin Wild (nie e-Wild) mám na bicykli už asi 3 roky a vždy som ich považoval za skvelé.
Teraz mám strach... Zaujímalo by ma, či existuje niečo lepšie na mokro, s čím si môžem opäť postaviť sebavedomie?